2019-10-23 11:00:04• hírek • Bede Emőke

Magyarországi segítséggel próbálják megmenteni Zumbát, a kukoricásban talált agarat

A szatmáriak számára már biztosan nem ismeretlen a Free Life Egyesület neve, hiszen a maroknyi önkéntes számtalan, sokszor igencsak leromlott állapotban levő kutyát mentett már meg, s kínált nekik lehetőséget egy új életre.

Nemrégiben újra megcsörrent a telefon: valaki bejelentette, hogy egy kukoricásban egy agárra bukkant, az ebnek pedig mielőbb sürgős segítségre volna szüksége. A Free Life csapata a késői órák ellenére elindult az agár után, melyről első körben csak annyit tudtak megállapítani, hogy nem szopornyicás, viszont egy egyelőre azonosítatlan betegség kínozza, mely szinte folyamatosan akaratlan mozgásban tartja a legyengült testet. Az állatvédő egyesület segélykérésére a magyarországi Agár fajtamentés válaszolt, Nagy Henriett azonnal autóba ült és közel 700 kilométert tett meg, hogy magához vehesse a kór és az éhség által meggyötört állatot. Henni a lehető legrövidebb időn belül állatorvoshoz szállította az alig pár hónapos Zumbát, viszont a prognózis egyelőre nem sok jóval kecsegtet.


„Kicsi Zumba, akinek a neve is az akaratlan táncszerű mozgására utal, nagyon rossz körülmények közül került az Agár Fajtamentéshez. Egy kukoricásban találtak rá, és hála az égnek, volt aki nem hagyta magára. Ahol találták, nem volt lehetőség megfelelő állatorvosi segítségre. Beindult a mentőakció, aminek révén az Agár Fajtamentéshez került a kis agárfiú. Kórosan alultáplált, gyenge, tele volt féreggel és alig tud lábra állni. Minden mozdulata bizonytalan, imbolygó. Ez sok minden miatt lehet, még nem tudjuk, hogy mi a baj, de akár súlyos idegrendszeri probléma is okozhatja. Várnunk kell a vizsgálatokra, a vizsgálatok eredményeire. Kilátásban van egy MRI vagy CT vagy mind kettő. Addig is az a célunk, hogy felerősítsük, a legfinomabb ennivalókat és táplálékkiegészítőket kapja, és megkezdjük a gyógykezelését az állatorvosok utasításai szerint. Nagyon bízunk abban, hogy néhány hét és rendbe jön” – közölte szerda reggel hivatalos Facebook-oldalán az Agár fajtamentés.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: